Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a reacționat prompt după ce Serviciul Vamal a susținut că nu are suficiente informații și probe care ar putea confirma cele referitoare la contrabanda cu țigări. El este fostul șef al IGP-ului din Moldova iar în acest moment este președinte al partidului PACE, fiind înscris în cursa pentru anticipate. Gheorghe Cavcaliuc face o dezvaluire în care este inplicată și România.

El a făcut public numărul de înmatriculare a camionului arestat de vameșii români. Conform lui Cavcaliuc, identificarea mijlocului de transport putea fi făcută și de Serviciul Vamal, însă nu s-a făcut, iar acum nu vor mai exista motive pentru a se eschiva de la acest caz.

Cavcaliuc a venit cu mai multe întrebări și adresări către Servicul Vamal și o sugestie către presa din Republica Moldova. În opinia sa, aceasta se poate adresa la Vama din România și afla dacă a fost reținut acest TIR. Ce marfă avea pe acte, ce marfă de fapt a fost depistată în camion și care este suma aproximativă a acesteia.

Întrebările adresate de Cavcaliuc

„1) La Serviciul Vamal al Moldovei de câte ori apare în evidențe că a trecut vama acest camion anul acesta? Prin ce post de graniță, ce mărfuri avea trecute pe documente.

2) Aș mai vrea să ni se spună dacă acest TIR a fost supus scanării și dacă toate trecerile au fost perfectate de aceiași echipa de vameș? Dacă da, cine sunt vameșii?

Din informațiile pe care le-am făcut deja publice vorbim de 11 transporturi ale acestui TIR în ultimele luni, dar cred că este nevoie de o confirmare oficială.

3) Către Politia de Frontieră a Moldovei.

Să prezinte informația cine se afla de fiecare dată ca șofer sau pasager a acestei mașini când a traversat frontiera de stat în anul 2021.

4) Persoanele care se aflau la traversarea în acest TIR, au traversat vreodată frontiera de stat fiind în mașină cu persoanele incluse la funcția de deputat în primii 20, din partea unui partid care ACUM se prezintă ca sfânt. Mă refer inclusiv la cei care au fost scoși recent de pe listele acestui partid.

5) Presa interesată din Republica Moldova se poate adresa la Vama din România și afla dacă a fost reținut acest TIR. Ce marfă avea pe acte, ce marfă de fapt a fost depistată în camion și care este suma aproximativă a acesteia?”, a scris liderul PACE pe pagina sa de Facebook.

(sursa foto: Gheorghe Cavaliuc/Facebook)

Sursă foto: Dreamstime