Scandal la negocierile privind creșterile salariale și reducerea de personal de la Metrorex între Directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv și liderul de sindicat Ion Rădoi. Discuțiile au degenerat rapid, Ștefan Paraschiv și Ion Rădoi fiind protagoniștii unui dialog îngrijorător.

Controversatul lider de sindicat Ion Rădoi nu tolerează înghețarea sau reducerea salariilor, decizie ce a fost luată pe fondul crizei COVID-19. Într-o înregistrare realizată în această săptămână și publicată de puterea.ro, se poate observa raportul de subordonare dintre Rădoi și Paraschiv, cel din urmă fiind practic persoana care primește ordine.

Sindicalistul Metrorex, îi dă ordine directorului instituției

Conform sursei citate, Ion Rădoi i-a cerut practic directorului Metrorex, Ștefan Paraschiv, să se înțeleagă cu oficialii guvernului, astfel încât salariile angajaților de la metrou să crească cu 18% și numărul de angajați să nu fie redus.

„Domnule director, hai ca să nu o lungim … Să vă iasă din cap cu reducerea cheltuielilor vizavi de personal și să vă iasă din cap și reducerea de personal!”, l-a amenințat Rădoi pe directorul Ștefan Paraschiv.

„Și mergeți și faceți dumneavoastră demersurile cu domnul Drulă, cu primul ministru să vă susțină cu toate cele! S-au alocat ieri 9 miliarde în plus pentru Ministerul Transporturilor. Luați-vă bani de acolo!”, a continuat liderul de sindicat.

Cu toate acestea, directorul Metrorex a încercat să-i explice lui Rădoi că „s-ar putea ca anul asta să nu mai meargă cum a mers 41 de ani și vreau să găsim o soluție împreună” și „concret vă propun să suspendăm creșterea cu 18%, de fapt să amânăm pentru anul viitor”.

Directorul Metrorex a încercat în zadar însă să explice că nu se poate face această creștere salarială și la un moment dat, furios, Rădoi s-a ridicat de la masă și i-a transmis interlocutorului său: „Nu avem ce să discutăm. Lăsați-mă dracului cu prostiile dumneavoastră!”

Sursă foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca