În timp ce majoritatea celor care au fost prezenți au ales să vorbească în engleză, sau într-o limbă de circulație internațională, indiferent de ţara de origine, șeful PSD a fost singurul care a ales să vorbească în română.

 „Voi începe să vorbesc în limba mea, pentru ca oamenii din ţara mea să înţeleagă”, a explicat el în faţa delegaţilor.

Liderii PES nu au ascultat traducerea, potrivit libertatea.ro.

„Suntem după 15 ani de dominație a Dreptei care a distrus valori, speranțe și destine. Trebuie să le spunem tuturor cum Dreapta a distrus Europa”, și-a început Dragnea discursul în română.

Ulterior, acesta a făcut referire la situația din România, dar și la „realizările” PSD din ultima perioadă.

„Salariul a crescut, pensiile au crescut. Am arătat că un guvern social-democrat poate face lucruri bune. PSD în România va câștiga alegerile”, a susținut Dragnea la Madrid. În ultima parte a discursului, liderul social-democrat „a chemat” la luptă și la unitate toate partidele socialiste din Europa.

În tot acest timp, foarte puţini dintre cei din sală şi-au pus căştile pentru a asculta traducerea. Nici chiar candidatul PES la şefia Comisiei Europene, Frans Timmermans, nu a ascultat. Nu avea căştile la urechi, iar la un moment dat a fost atent mai degrabă la telefon.

În timp ce cobora de pe scenă, eurodeputatul S&D Ana Gomes, din Portugalia, l-a huiduit pe Liviu Dragnea.

„Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D”, a spus Ana Gomes. Mesajul a fost transmis în spaniolă. Eurodeputatul a confirmat, pentru Libertatea, că ea a strigat şi că acesta a fost mesajul ei.

Dragnea, așteptat cu proteste la Madrid!

Premierul Viorica Dăncilă și liderul PSD Liviu Dragnea participă la Congresul Socialiștilor Europeni, desfășurat la Madrid, în perioada 22-23 februarie. Mii de români se mobilizează pe grupurile de Facebook pentru a face celor doi o întâmpinare „așa cum se cuvine”, cu proteste.

„URGENT

Facem apel către Comunitatea Romană din #Madrid sa vină urgent la adresa 52 Calle de Santa Isabel, 28012. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, ca să-l întâmpine pe Liviu Dragnea după cum se cuvine !!!

Am înțeles ca este deja înăuntru în incinta, membri din #DiasporaEuropeana sunt deja pe drum!”, este mesajul lui Mario Mocan, liderul grupului de Facebook Diaspora Europeană.