Libra Internet Bank a obţinut un profit net în scădere în primele șase luni ale anului, față de perioada similară a anului trecut. Astfel, Libra Bank a obținut un profit net de 25,7 milioane de lei, în primele şase luni ale anului, față de 51 de milioane de lei înregistrat în primele șase luni din 2019, se menţionează într-un comunicat remis joi de bancă.

„În contextul economic generat de pandemie, după primul semestru, banca a obţinut un profit net de peste 25,7 milioane de lei, mai mic decât cel înregistrat în iunie 2019 (51 milioane de lei), diminuare determinată şi de schimbarea metodologiei de constituire a provizioanelor, cu un model axat mai mult pe prognozele economice pozitive sau negative”, se precizează în comunicatul citat.

De asemenea, banca a realizat venituri totale operaţionale nete de peste 164 milioane de lei după primele 6 luni ale anului, în creştere cu 11% faţă de perioada similară din 2019.

Rata de neperformanţă a Libra Internet Bank a fost de 1,77%, rămânând la un nivel sub media pieţei, potrivit companiei.

Totodată, la data de 30 iunie, valoarea activelor Libra Internet Bank a fost de 6,59 miliarde de lei, în creştere cu 18% faţă de valoarea de 5,57 miliarde de lei înregistrată la jumătatea anului anterior, se menţionează în comunicatul Libra Internet Bank.

După primele 6 luni ale anului, valoarea creditelor acordate de către Libra Internet Bank a ajuns la 4,27 miliarde de lei, o creştere de 14% faţă de soldul de 3,74 miliarde de lei înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Libra Internet Bank, membră din 2003 a grupului american de investiţii New Century Holdings, este specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor şi acordă o atenţie deosebită tehnologiei moderne şi parteneriatelor cu fintech-urile. Libra Internet Bank deţine 55 de sucursale la nivel naţional.