Schimbarea conducerii are loc într-un moment de cotitură în istoria Microsoft, compania traversând o perioadă de tranziţie către hardware şi servicii online.

Microsoft a rămas în urmă pe piaţa smartphone-urilor, tabletelor şi în zona serviciilor online. Anul trecut, Ballmer a reorganizat conducerea Microsoft şi a convenit preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia într-o tranzacţie de 5,4 miliarde euro.  Acţiunile Microsoft, inclusiv dividende, au crescut cu 74% în ultimii 10 ani, faţă de o ascensiune de 93% a indicelui Standard & Poor's 500 al bursei de la New York.

Compania a avut doar doi directori generali în istoria sa – Bill Gates şi Steve Ballmer.

Nadella lucrează la Microsoft din 1992 şi a coordonat operaţiunile companiei în zona serviciilor de cloud, software-ului pentru servere, motoarelor de căutare pe internet şi aplicaţiilor business. Ca preşedinte al diviziei de servere şi servicii cloud, Nadella a reuşit să crească afacerile anuale de la 16,6 miliarde de dolari la 20,3 miliarde de dolari în numai doi ani.

Bill Gates a fost schimbat

În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Microsoft, Bill Gates a fost  înlocuit de John Thompson, membru în board-ul companiei începând din 2012.Bill Gates va fi doar un consultant pe probleme tehnice.

Thompson (64 de ani) lucrează în industria IT de mai bine de 40 de ani. El şi-a început cariera la IBM, unde a ajuns până în conducerea executivă. În 1999, Thompson a părăsit IBM şi a preluat conducerea dezvoltatorului de soluţii de securitate Symantec. În cei 10 ani de mandat ai lui Thompson, afacerile Symantec au urcat de la 600 milioane de dolari pe an la 6 miliarde de dolari. În prezent, Thompson este CEO al companiei Virtual Instruments, producător de software care măsoară performanţele aplicaţiilor şi sistemelor hardware. Din 2012, când a intrat în board-ul Microsoft, Thompson a ridicat probleme importante şi a influenţat decizia lui Ballmer de a se retrage, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

 

Te-ar putea interesa și: