Constructorul auto ceh Skoda, parte a grupului german Volkswagen, a anuntat ca va reduce saptamana de munca la patru zile, in prima jumatate a anului 2009. Potrivit oficialilor companiei, decizia a fost luata ca urmare a criziei financiare globale care si-a pus amprenta asupra cererii.

Vanzarile marcii in Europa au scazut cu 19% in octombrie, iar compania a anuntat deja intreruperi ale productiei. Cea mai mare scadere a cererii s-a putut observa in Europa de Vest, conform declaratiei purtatorului de cuvant Jaroslav Cerny.

Skoda a anuntat ca va opri productia intre 19 decembrie si 11 ianuarie in toate fabricile din Cehia, reducand astfel productia anuala cu 31.000 de unitati. Skoda a mai intrerupt productia si in octombrie si noiembrie.

Producatorul ceh a renuntat, de asemenea, din luna septembrie la 1.500 de angajati temporari. In acest moment compania are 25.000 de salariati permanenti si 2.000 temporari.

Pentru anul in curs compania estimeaza ca va atinge vanzari totale de 690.000 de unitati, mai mari cu 9,5% fata de anul trecut.

Sursa: EARTHtimes