Într-un comunicat remis Autorităţii de reglementare a pieţei de capital din Spania (CNMV), Santander a precizat că se aşteaptă ca tranzacţia să se finalizeze în a doua jumătate a acestui an, urmând să aibă un impact de opt puncte de bază asupra capitalului de bază al Santander.

“Preluarea operaţiunilor GE Capital din ţările scandinave este un pas important în strategia de creştere a Santander', a declarat preşedintele grupului bancar spaniol Emilio Botin. “Această tranzacţie va creşte diversificarea geografică şi va întări poziţia Santander de cel mai mare furnizor de credite de consum din Europa”, a adăugat Botin.

În Suedia, Norvegia şi Danemarca, GE Money Bank are un portofoliu de credite de 2,35 miliarde de euro. După finalizarea acestei tranzacţii, Santander Consumer Finance Nordic va avea peste 1,2 milioane clienţi în regiune.

Pe piaţa din România, în anul 2010, GE Money, divizia de servicii financiare a gigantului General Electric, s-a hotărât să plece din România prin vânzarea către Garanti Turcia a pachetelor de acţiuni deţinut la trei instituţii financiare non-bancare – Motoractive IFN SA, Ralfi IFN SA, Domenia Credit IFN SA.

Sursa: Agerpres