'Astăzi (vineri, n.r.), domnul ministru Nicolae Bănicioiu s-a întâlnit cu membrii Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas, întâlnire în cadrul căreia a confirmat creşterea de venituri pentru întreg personalul din sistemul sanitar, de la 1 octombrie, în cuantum de 25 la sută. De asemenea, domnul Bănicioiu ne-a mulţumit pentru echilibrul de care noi, Federaţia Sanitas, am dat dovadă pe parcursul unui întreg an de negocieri. La rândul nostru, i-am mulţumit domnului ministru că a demonstrat că doreşte să se implice în rezolvarea problemelor cu care se confruntă sistemul sanitar din România. În acest sens, i-am solicitat să ne sprijine în continuare în demersurile pe care le facem în vederea creşterii salariilor colegilor din Asistenţă Socială', a afirmat Marius Sepi.

Salariile personalului sanitar vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie, a anunţat marţi, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta.

"Putem de la 1 octombrie anul acesta (…) să aplicăm o creştere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul sanitar. Asta înseamnă, dacă datele ministerului şi ale Casei sunt corecte, 181.000 de persoane în reţeaua Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale şi 12.380 de persoane în ministerele şi instituţiile care au propria reţea, Interne, Apărare, SRI şi celelalte", a declarat premierul Victor Ponta, într-o conferinţă de presă alături de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. AGERPRES