Proprietarul clinicilor Sanador, omul de afaceri Florin Andronescu, va deschide în septembrie un spital privat generalist cu 120 de paturi în zona Victoriei din Bucureşti, investiţie estimată la circa 40 milioane euro.

„În luna septembrie vom inaugura un spital generalist, cu capacitate de 120 de paturi. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu o firmă imobiliară din România, de la care am închiriat clădirea. Valoarea investiţiei se apropie de 40 milioane euro”, a declarat, miercuri, Andronescu.

Spitalul va avea o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi şi va fi amplasat pe strada Sevastopol.

Investiţia a fost finanţată din surse proprii şi prin două credite bancare.

„Ne aşteptăm să atragem atât pacienţi români, cât şi străini. Sunt deja multe solicitări, nu ne facem probleme în ceea ce priveşte ocuparea spitalului. Noi suntem deja membrii ai unei platforme europene specializate în turismul medical, «Treatment Abroad»”, a afirmat proprietarul Sanador.

Andronescu a estimat că spitalul va atinge pragul de profitabilitate în trei ani de la deschidere.

Iniţial, omul de afaceri a anunţat că vrea să construiască un spital de 100 de locuri în zona Piaţa Buzeşti din Bucureşti, lângă actuala clinică Sanador, investiţie de 50 milioane euro. Proiectul urmând să includă şi un hotel de 50 de locuri pentru rudele pacienţilor.

Înfiinţată în 2001, reţeaua Sandor cuprinde trei clinici şi două laboratoare în Bucureşti.

Andronescu este fondatorul companiei de retail de produse electronice şi electrocasnice Flanco şi al firmei de credite de consum Credisson, pe care le-a vândut în 2005. După aceste tranzacţii, omul de afaceri a investit cinci milioane de euro în două clinici private în Bucureşti.

Andronescu a încasat 9,4 milioane de euro în urma vânzării, în primăvara anului 2005, către compania Cetelem a pachetului de 20% pe care-l deţinea la Credisson.

SURSA: Mediafax