Competiţia EY Entrepreneur of the Year a oferit oportunitatea domnului Samy Numan de a participa la cel mai amplu şi apreciat proiect global de business, dedicat antreprenorilor.

40 de antreprenori români s-au înscris în această primă ediţie a competiţiei din ţara noastră, iar 12 dintre aceştia au fost selectaţi în finală. Pentru selectarea câştigătorilor, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: antreprenorial, performanţă financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Conducere, strategie, investiţie şi asumare de risc – toate acestea descriu parcursul antreprenorial al domnului Samy Numan, administratorul Nimet srl – societate specializată în producţia arborilor de precizie, barelor şi ţevilor cromate, barelor şi tevilor nichelate şi cromate cu aplicaţii în industria echipamentelor hidraulice, industria navală, industria minieră.

Proiectul Nimet a fost lansat în anul 2008 şi a înregistrat rezultate financiare exceptioanale cu o evoluţie a cifrei de  afaceri plecând de la 6.435 mil eur în 2008 cu un număr mediu de 49 de salariaţi, ajungând în anul 2013 la o cifră de afaceri de 30.41 mil eur şi un număr mediu de salariaţi de 319.

Anul 2009  a adus în scenă compania Palfinger Group – o afecere de familie austriacă şi unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa echipamentelor hidraulice, la nivel mondial  – cu care societatea Nimet a semnat un parteneriat strategic.

Inovaţia şi internaţionalizarea produselor, proceselor şi serviciilor formează, pe lângă flexibilitate, pilonii strategiei societăţii.

Intreaga dezvoltare a societăţii în ultimii 6 ani a insemnat investiţia într-o echipă cu experienţă în industria de profil asftel încât Nimet este astăzi un nume cunoscut producătorilor mondiali.