Prezentat la târgul de tehnologie CES din Las Vegas de anul acesta, PSSD-ul Samsung T1 are mărimea unui card bancar şi o greutate de 26 grame, însă poate stoca chiar şi 1 TB de informaţii. Viteza de scriere şi de citire este de până la 450 MB/s, PSSD-ul oferind peste 6.000 de cicluri de scriere şi ştergere. SSD-ul este criptat AES pe 256 de biți. PSSD-ul Samsung T1 va fi disponibil în rețelele partenerilor din retail în cursul lunii mai.

“Am preluat recent şi acest business, care estimat la 4 miliarde de euro la nivel global. Piaţa locală de SSD o estimăm la aproximativ 20 de milioane de euro, iar noi ţintim o cotă de 50%, a declarat Sorin Manea, şeful diviziei Enterprise a Samsung România.

„Samsung este un nume reprezentativ pentru piața globală de memorii de stocare datorită atenției și eforturilor pe care le depune în dezvoltarea tehnologiei de stocare de date. Ne bucurăm să aducem și pe plan local unitatea de stocare de date externă, PSSD T1, care le oferă utilizatorilor noi experiențe în ceea ce privește stocarea, mobilitatea și securitatea informațiilor”, a adăugat Manea.

Hard diskul portabil T1 funcţionează, atât cu Windows, cât şi cu Mac, iar capacităţile de stocare sunt 250 GB, 500GB şi 1 TB. Preţurile pornesc de la 700 lei pentru varianta de 250 GB.