Potrivit Agenţiei pentru protecţia consumatorului din SUA, Samsung Electronics a fost înştiinţată că au existat nouă cazuri în care au avut loc accidente provocate de impactul cu uşa maşinii de spălat precum şi 733 de rapoarte privind vibraţii în exces la maşinile de spălat sau desprinderea uşii de pe şasiu.

Retragerea vizează 34 de modele de maşini de spălat cu încărcare verticală produse în perioada martie 2011 – noiembrie 2016 şi care costă între 450 şi 1.500 de dolari.

Samsung a avertizat că partea superioară a maşinilor de spălat se poate desprinde în momentul în care este utilizat un ciclu de stoarcere pentru articole de îmbrăcăminte voluminoase. De asemenea, compania sud-coreeană a fost acţionată în justiţie de unii consumatori americani care au susţinut că maşina lor de spălat a explodat în momentul în care funcţiona în regim normal de utilizare.

Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, a fost nevoit luna trecută să retragă de pe piaţă aproximativ 2,5 milioane unităţi Galaxy Note 7, la doar două luni de la lansare, după apariţia în presă a unor rapoarte potrivit cărora telefoanele respective iau foc. Agerpres