Samsung Electronics a afisat primele pierderi nete pe fondul scaderii acentuate a cererii pentru cipuri de memorie si ecrane cu cristale lichide.

Astfel, compania sud-coreeana a inregistrat in perioada octombrie – decembrie 2008 o pierdere neta de 22,2 miliarde de woni (16,6 milioane de dolari), fata de un profit de 2,21 trilioane de woni in perioada similara a anului trecut. Este prima data in istoria grupului cand sunt inregistrate pierderi trimestriale nete.

Cu toate acestea, Samsung a raportat o crestere a vanzarilor in perioada analizata, pana la 18,45 trilioane de woni, fata de 17,48 trilioane de woni in aceeasi perioada din 2007. Pierderile operationale s-au ridicat la 937 miliarde woni, reflectand impactul scaderii preturilor pe piata de profil.

„Incetinirea economiei la nivel mondial a avut un impact negativ asupra vanzarilor de produse electronice in cel de-al patrulea trimestru al anului, o perioada care in mod traditional este una de activitate intensa pentru companiile electronice”, a aratat Samsung intr-un comunicat.

Sursa: PC World