Samung Z este echipat cu un ecran HD Super AMOLED de 4,8 inch, un procesor quad-core de 2,3 GHz, cameră foto de 8 MP, memorie RAM de 2 GB, spaţiu de stocare intern de 16 GB.

Platforma Tizen le oferă utilizatorilor o experiență rapidă și optimizată nevoilor lor, dispunând de o mai bună gestiune a memoriei. Samsung Z, dezvoltat pe platforma Tizen, necesită un timp mai scurt pentru pornire și oferă capacități avansate de multi-tasking. Samsung Z poate susține atât conținut 2D cât și 3D, dar dispune și de îmbunătățiri pe partea de redare și vizualizare a conținutului, acțiuni ce devin mai comode și performante. Utilizatorii se vor bucura de protejarea datelor personale datorită senzorului de amprentă disponibil pe acest model.Funcția Ultra Power Saving Mode îi permite telefonului să fie operațional în caz de urgență, chiar și pentru un nivel foarte scăzut al bateriei.

Samsung Z va fi disponibil în cel de-al treilea trimestru în Rusia, comercializarea sa extinzându-se apoi și către alte țări. Utilizatorii vor avea acces la aplicații suplimentare în Tizen Store la lansarea smartphone-ului. Pentru a sărbători lansarea primului smartphone Tizen din lume și pentru a încuraja cât mai mulți dezvoltatori Tizen să se alăture, Tizen Store va oferi un program promoțional pentru toți dezvoltatorii de aplicații mobile timp de un an. Mai mult de atât, Samsung plănuiește să găzduaiscă primele provocări locale pentru dezvoltatorii Tizen din Rusia și țările CIS pentru a îmbogăți eco-sistemul Tizen de la lansarea dispozitivului.