Samsung Electronics vrea să construiască noua uzină în provincia Thai Nguyen, unde în luna martie a acestui an a inaugurat prima sa uzină de smartphone-uri din Vietnam, o investiţie de două miliarde de dolari, a declarat un oficial din cadrul departamentului de planificare şi investiţii al acestei provincii.

Samsung a decis să-şi majoreze producţia în Vietnam pentru a-şi reduce costurile şi a putea concura mai bine cu smartphone-urile ieftine produse de rivalii chinezi. De asemenea, grupul sud-coreean intenţionează să îşi remanieze gama de smartphone-uri pentru a putea face faţă concurenţilor, după ce în perioada iulie-septembrie 2014 profitul net înregistrat de cel mai mare producător mondial de telefoane mobile s-a înjumătăţit.

Potrivit cifrelor oficiale, anul trecut telefoanele mobile şi accesoriile au fost responsabile pentru cele mai mari venituri la bugetul Vietnamului, depăşind textilele. În luna ianuarie-octombrie a acestui an veniturile din exporturile de telefoane mobile şi accesorii s-au cifrat la 19,2 miliarde de dolari, sau aproximativ 15% din total. Numai prima uzină Samsung din Vietnam a generat venituri la export de 1,9 miliarde de dolari în primele patru luni de funcţionare, potrivit guvernului provinciei Thai Nguyen.