Samsung Galaxy S5 va avea o carcasă metalică, după ce coreenii au observat popularitatea de care se bucură modelul One al taiwanezilor de la HTC. De asemenea, telefonul va avea un procesor mult mai performant şi va fi pe 64 de biţi precum Apple iPhone 5S.

Ecranul ar putea creşte în dimensiuni, peste 5 inch, iar rezoluţia va fi Full HD (1.920×1.080 pixeli) sau mai mare QHD (2.560 x 1.440 pixeli). Pe lângă procesorul pe 64 biţi, la interior s-ar putea regăsi o memorie RAM de 3 GB, cameră foto de 16 megapixeli cu funcţie de filmare 4K şi cel mai nou sistem de operare de la Google.

Samsung Galaxy S5 ar putea fi primul smartphone cu scaner de retină, conform unor surse din industrie, iar acesta ar putea fi lansat la Barcelona în cadrul Mobile World Congress (24-27 februarie). Acest lucru este greu de crezut având în vedere că modelele anteriore Galaxy S3 şi Galaxy S4 au fost lansate în cadrul unor evenimente separate, grandioase, la Londra şi New York. Cel mai probabil telefonul va fi lansat la începutul lunii martie sau aprilie într-un oraş celebru.

Odată cu Galaxy S5 ar urma să fie dezvăluită şi a doua versiune Galaxy Gear. Potrivit dezvăluirilor făcute de surse anonime, noul smartwatch Galaxy Gear 2 este cu 15-20% mai subţire decât precedentul.