Samsung Galaxy S4 este cel mai nou şi mai performant telefon al sud-coreenilor. La prima vedere este foarte similar cu Galaxy S3. Deşi ecranul acestuia are 5 inch, faţă de 4,8 inch la S3, Galaxy S4 este mai mic. Acesta are o carcasă din policarbonat şi o ramă metalică care te duce cu gândul la un concurent de al său.

La interior, procesorul de 1,9 GHz şi memoria RAM de 2 GB fac ca toate aplicaţiile să ruleze mai rapid faţă de S3, iar diferenţa dintre cele două se observă cel mai bine atunci când navighezi pe internet. Telefonul vine cu o cameră foto de 13 MP şi una frontală de 2 MP, 4G LTE, Wi-Fi, NFC, barometru, senzor de lumină, senzor de temperatură şi umiditate, giroscop, senzor de proximitate, accelerometru şi altele. Multe dintre aceste funcţii pot fi activate sau dezactivate atunci când se efectuează o mişcare cu două degete de sus în jos pe ecran.

Galaxy S4 vine cu funcţii precum “Group Play”, care oferă posibilitatea de a asculta muzică sau de a juca jocuri împreună cu cei din jur, fără să fie necesară conexiunea Wi-Fi sau prin rețelele operatorilor de telefonie mobilă, “Air Gesture”, care face posibilă schimbarea melodiei pe care o asculţi printr-o simplă mișcare a mâinii, sau „Air View”, care dă posibilitatea de a previzualiza conținutul e-mail-urilor sau al fișierelor prin simpla apropiere a degetului asupra acestora. O aplicaţie interesantă este şi “S Health” cu care, prin prezența celor doi senzori încorporați, poți obține informații esențiale despre alimentație, exerciții fizice, câţi paşi faci într-o zi și multe altele.

Fiind totuşi un telefon, am testat şi apelurile, iar convorbirile se aud excelent. Funcţia de reducere a zgomotului funcţionează foarte bine. La fel de bine funcţionează telefonul şi pe post de telecomandă, datorită senzorului infraroşu încorporat. Camera foto capturează imagini la o calitate bună, însă Samsung mai poate aduce îmbunătăţiri în această zonă.

Samsung Galaxy S4 vine cu o multitudine de funcţii, iar unii ar putea considera telefonul complicat. Să descoperi totul despre acest telefon necesită timp, însă Galaxy S4 este un smartphone de calitate, iar fanii Android îl vor considera cel mai bun telefon pe care l-au folosit până în prezent.