Noul Galaxy S are o diagonală de 4,8 inci, un procesor quad core de 1.4 Ghz şi 1Gb RAM, ecran HD Super AMOLED cu o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi o cameră principală capabilă să înregistreze imagini la 8 MP. Sistemul de operare este Android 4.0, personalizat cu interfaţa Samsung TouchWiz.

Potrivit Samsung, până în luna iulie un număr de 296 de operatori din 145 de ţări din întreaga lume vor oferi clienţilor Galaxy S III , analiştii estimând că noul smartphone va devansa recordul de 20 de milioane de unităţi vândute la nivel mondial stabilit de predecesorul Galaxy S2.

‘Pre-comenzile pentru Galaxy S III le-au depăşit pe cele pentru oricare alt dispozitiv echipat cu sistemul de operare Android’, a declarat un purtător de cuvânt de la Vodafone Group.

‘Galaxy S3 este un concurent serios pentru viitorul iPhone. Este posibil să fie cel mai bine vândut smartphone din acest an, însă adevăratul test va veni atunci când va fi lansat noul iPhone’, a declarat analistul IDC, Francisco Jeronimo.

În primul trimestru al acestui an Samsung a vândut 44,5 milioane smartphones, adică 21.000 de unităţi în fiecare oră, ceea ce înseamnă că grupul sud-coreean controlează 30,6% din piaţa globală. Pe locul secund se situează Apple care a vândut 35,1 milioane iPhones, cu o cotă de piaţă de 24,1%.
SURSA: Agerpres