Compania de cercetare de piaţă IDC estimează că Samsung, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a livrat 70,7 milioane de smartphones în perioada ianuarie-martie 2013, în creştere cu 61% faţă de perioada similară din 2012, ajungând la o cotă de piaţă de 33%. Rivala Apple a vândut 3,74 milioane de modele iPhone iar cota sa de piaţă a scăzut de la 23 la 17%, arată datele IDC.

Grupul american Apple a anunţat, marţi, prima scădere a profitului său net trimestrial din ultimii 10 ani, dar cu toate acestea a promis că va returna acţionarilor 100 de miliarde de dolari până la finele lui 2015. În perioada ianuarie-martie 2013, Apple a realizat un profit net de 9,5 miliarde de dolari, sau 10,09 dolari pe acţiune, în scădere cu 18% faţă de 11,6 miliarde de dolari, sau 12,30 dolari pe acţiune, în perioada similară a anului trecut.

Performanţa solidă a Samsung pe segmentul telefoniei mobile a compensat declinul cererii pentru televizoare şi vânzările mai slabe de monitoare.

Profitul net al Samsung a crescut în primele trei luni din acest an cu 42%, la 7,2 mii de miliarde de woni (6,5 miliarde de dolari), de la 5.000 de miliarde de woni în perioada similară din 2012. Vânzările au urcat cu 17%, la 52,9 mii de miliarde de woni. Profitul operaţional a înregistrat un avans de 54%, la 8,8 mii de miliarde de woni, în linie cu estimările publicate de grupul sud-coreean luna acesta.

Samsung a anunţat joi că cererea neaşteptat de mare pentru ultimul său smartphone, Galaxy S4, este de vină pentru amânarea datei la care produsul îşi va face debutul pe piaţa din SUA. Doi importanţi operatori de telefonie mobilă din SUA, T-Mobile şi Sprint Nextel, au anunţat că au fost nevoiţi să amâne data la care vor lansa Galaxy S4, concurentul direct al iPhone, din cauza unor probleme de aprovizionare.

Luna trecută, Samsung a dezvăluit la New York noul său telefon Galaxy S4. Cu un ecran mai mare decât predecesorul Galaxy S3, de 5 inci (12,7 cm), şi cu un aparat foto mai performant, Galaxy S4 va fi disponibil în versiuni compatibile cu telefonia mobilă de a treia şi a patra generaţie (3G sau 4G LTE).

Samsung nu a dezvăluit care sunt prognozele de vânzări pentru Galaxy S4, apreciind doar că ar trebui să le depăşească pe cele înregistrate de modelul precedent Galaxy S3, care în perioada cuprinsă între lansarea sa în luna mai 2012 şi luna ianuarie 2013 a înregistrat 41 milioane unităţi vândute

Sursa: Agerpres