Samsung a reconceput ochelarii activi 3D pentru a oferi imagini de calitate excepţională, confortabilă şi un design atractiv. Cu o greutate sub 28 de grame, cei mai uşori ochelari activi 3D din lume (modelul SSG-37000CR) au fost complet modificaţi pentru a reduce cu 25% greutatea modelelor anterioare de ochelari. SSG-3700CR dispune de un layout nou, un material mai uşor, un panou mai mic al circuitelor şi de tehnologia Bluetooth pentru stabilirea de conexiuni fiabile.

Totuşi, aceste reduceri ale greutăţii nu compromit performanţa. Samsung a redus de asemenea timpul de răspuns al televizorului pentru a îmbunătăţi contrastul ratio. Rezultatul este o imagine 3D mai luminoasă cu efect redus de ghosting şi mai puţină oboseală cauzată de vizionări prelungite.

Privitorii care poartă ochelari pot comanda lentile speciale cu prescripţie medicală care se ataşează ochelarilor SSG-3700CR astfel încât să se poată bucura de filmele 3D purtând doar o pereche de ochelari.
Pentru aceia care preferă să poarte proprii ochelari, Samsung a încorporat un design nou de braţe care se conectează la baza superioară a lentilelor şi care permite o mişcare mai flexibilă şi care minimizează posibilitatea de a se rupe. Rama şi braţele sunt realizate din materiale flexibile folosite la ochelari obişnuiţi aşa că braţele lui SSG-3700CR se pot lărgi pentru a se potrivi oricărei forme a capului. Ochelarii dispun de o perniţă ajustabilă pentru nas şi balansează greutate datorită noii dispuneri, în spatele fiecărei urechi, a circuitelor printate şi a bateriilor.

Reîncărcarea se face simplu, fie prin cablul USB inclus, fie prin încărcătorul wireless Samsung opţional. În plus, SSG-3700CR include, pe latura ochelarilor, un indicator care măsoară durata de viaţă a bateriei. Ochelarii pronesc automat cand sunt aşezaţi pe ochi şi se închid când mişcarea sau atingerea nu mai sunt detectate de către senzorii de acceleraţie şi mişcare.