Armata israeliană a creat un set complicat de diagrame de cartografiere tridimensională a clădirii care s-a prăbușit și a dezastrului din jur, ca parte a eforturilor de a ajuta autoritățile locale, scrie New York Post.

Ajutor pentru SUA

Forțele de Apărare din Israel au furnizat diverse imagini cu porțiunea rămasă din turnurile Champlain, din Surfside, unde, miercuri, numărul morților ajunsese la 16. Alte 147 de persoane nu au fost găsite, a declarat primarul din Miami-Dade, Daniella Levine Cava.

Căpitanul Uri Jospe a declarat pentru The Post că imaginile 3D au fost create de unitatea secretă a armatei israeliene 9900, care are sarcina de a aduna informații vizuale, inclusiv date geografice de la sateliți și avioane.

Unitatea Direcției de Informații a IDF a creat modelele 3D pentru cartografierea clădirii prăbușite pentru a eficientiza procesul de localizare a persoanelor dispărute. „Pe baza a ceea ce găsesc salvatorii, inclusiv a unor obiecte și a ceea ce adunăm de la familii, unitatea a creat modelarea 3D, care este foarte precisă”, a explicat Jospe.

Realizare a unei unităţi israeliene

Unitatea armatei israeliene a realizat și imagini ale clădirii, înainte de prăbușire, pentru a compara mai bine datele. „Asta înseamnă că dacă acum știm că cineva se afla în apartamentul X, putem încerca să găsim locația sa”, a spus el.

„Am analizat clădirea prăbușită și am construit un model tridimensional al structurii. Modelul nostru va permite celor din Home Front Command să asiste în continuare eforturile de salvare și să pătrundă prin dărâmături mai rapid și mai eficient”, a spus ofițerul.

Oficialii americani speră să găsească cît mai mulți supraviețuitori printre dărâmăturile clădirii, dar nimeni nu a fost găsit în viață de la primele ore ale dezastrului de vinerea trecută.

În Israel, hărțile 3-D create de membrii Unității 9900 permit forțelor terestre și piloților de vânătoare să obțină o imagine completă a teritoriului inamic înainte de a intra în acțiune, potrivit Jerusalem Post.