S Health funcționează atât pe GALAXY S III, cât și pe cea mai recentă tabletă Samsung, GALAXY Note 10.1. Ambele dispozitive pot asimila informații prin Bluetooth sau USB. În cele din urmă, aplicația generează grafice și tabele ce ajută utilizatorii să afle imediat dacă au un stil de viață sănătos.

Samsung, lider global în media digitale și tehnologii convergente, ajută, de asemenea, profesioniștii din domeniul medical să comunice mai eficient. Samsung e-Meeting este un sistem integrat și sigur ce nu necesită un server și permite comunicarea digitală și transmiterea de documente în timp real. Soluția permite transmiterea mult mai eficientă a informațiilor importante către pacienți și este mult mai sigură pentru că informațiile sunt vizualizate prin intermediul ecranului de prezentare. Samsung e-Meeting a fost gândit pentru domeniul medical, care se confruntă cu provocarea de a îmbunătăți comunicarea dintre profesioniști, asigurând, în același timp, confidențialitatea informațiilor pacienților.

Samsung va prezenta cele două aplicații pe dispozitivele sale mobile de top – GALAXY S III și GALAXY Note 10.1 – pentru prima dată în Europa la DigiPharm & Pharma Marketing Show EU 2012. Samsung va anunța în cadrul aceluiași eveniment și semnarea unui Memorandum de Înțelegere cu organizația Health Network Communications.

„Soluțiile mobile oferite de Samsung pentru domeniile medicinei și asistenței medicale includ tehnologii inovatoare ce se bucură de cel mai înalt grad de mobilitate; acestea îmbunătățesc eficiența serviciilor medicale și reduc costurile,” a declarat BumCoo Cho, Vicepreședinte Senior al Mobile Communications Division din cadrul Samsung Electronics. „Soluțiile Samsung de asistență medicală sporesc calitatea serviciilor prin intermediul unei administrări sistematice a informațiilor și, pentru că se adresează în mod special pacienților, aceștia vor avea posibilitatea de a-și monitoriza starea de sănătate, păstrând, în același timp, legătura cu personalul medical pentru a primi servicii din ce în ce mai bune.”

Dispozitivele inteligente schimbă modul în care oamenii își monitorizează și își îmbunătățesc starea de sănătate, iar Samsung își propune să joace un rol major în crearea unui ecosistem dedicat dezvoltării ariei de soluții mobile în industria de sănătate.