Construit pe baza primului model Samsung Corby, de mare success, noul telefon are un design plin de culoare, capabilități îmbunătățite de accesare a rețelelor sociale și un ecran tactil cu interfață intuitivă

Designul lui Corby II, conceput special pentru tineri, încorporează o carcasă posterioară expresivă, în spiritul culorilor primului model. Dispozitivul are un design modern și suplu, cu o grosime de doar 11,7 mm și este dotat cu un display de 3,14 inch, cameră foto de 2 MP, memorie internă 26 MB + microSD (până la 16GB), Wi-Fi şi Bluetooth 3.0

Dispozitivul este dotat și cu tehnologia mFluent, ce permite trimiterea de mesaje instantanee prin intermediul unei varietăți de platforme, inclusiv Facebook chat, Yahoo Messenger și Gtalk.

Platformele Facebook și Twitter sunt preinstalate, dar dispozitivul permite și descărcarea multor alte widgeturi. Deși dispozitivul este un “Feature phone”, interfața sa va oferi o experiență similară cu cea a unui smartphone, permițând utilizatorilor să citească și să raspundă la mesaje fără a fi nevoiți să închidă task-ul curent. Funcția QuickType de la t9 Trace este de două până la 3 ori mai rapidă decât tastarea obișnuită și suportă peste 75 de limbi. Aceasta constituie o modalitate mai comodă de a tasta, reducând, în același timp, erorile de scriere.

Handsetul Corby II va fi disponibil, de luna aceasta, mai întâi în Germania apoi în alte țări europene, CIS, America Latină, Asia, India, China, Orientul Mijlociu și Africa.