'Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la întreprinderile terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă', se notează în comunicatul autorităţii pentru concurenţă. 

Potrivit sursei citate, JAF Global GmbH are ca principala activitate comerţul cu masă lemnoasă şi producţia de furnir şi cherestea. JAF Global GmbH este prezentă în România prin intermediul JF Furnir SRL Braşov şi Holver SRL Braşov, având ca obiect de activitate fabricarea de furnir şi panouri din lemn, respectiv comercializarea produselor din masă lemnoasă (plăci de lemn masiv, placaje, cherestea, furnir, pal melaminat, uşi, tocuri de uşi). 

De asemenea, AB Skanditrä Hungary Kft este prezentă în România prin vânzările de materiale lemnoase utilizate în producţia de parchet şi podele. 

Observaţiile şi punctele de vedere pe marginea acestei analize pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile, începând din 20 noiembrie.

Sursa: Agerpres