Mai precis, Consiliul Concurenţei are indicii că Sony ar fi abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţa consolelor de jocuri video atât prin vânzarea online a jocurilor video compatibile cu consolele PlayStation, exclusiv, prin intermediul platformei PlayStation Store, cât şi prin interzicerea comercializării codurilor de activare pentru jocuri video compatibile cu consolele PlayStation de către distribuitorii concurenţi.

S-ar fi redus opţiunile de achiziţie a jocurilor video compatibile PlayStation

„Prin aceste practici, s-ar fi redus opţiunile de achiziţie a jocurilor video compatibile PlayStation, ceea ce ar fi dus la creşterea preţurilor pentru jocurile video pentru acest tip de console. Un alt afect al acestor practici îl reprezintă şi descurajarea studiourilor din România de a dezvolta jocuri video compatibile cu PlayStation.

Consolele marca PlayStation ale lui Sony sunt preferate de jucătorii români, potrivit informaţiilor publice, în România existând aproximativ 1,3 milioane de utilizatori de jocuri video pe console şi 127 de studiouri de dezvoltare a jocurilor video care ar fi afectate de această posibilă practică anticoncurenţială a Sony”, a transmis Consiliul Concurenţei într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Autoritate de concurenţă a efectuat inspecţii la sediile Sony din Europa

În cadrul acestei investigaţii, autoritate de concurenţă a efectuat inspecţii la sediile Sony din Europa pentru a strânge informaţii şi probe.

Reprezentanţii Autorităţii subliniază faptul că inspecţiile sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

Totodată, Consiliul Concurenței subliniază că efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

Sony a anunțat recent noul său dispozitiv portabil PlayStation

În altă ordine de idei, Sony a anunțat recent noul său dispozitiv portabil PlayStation. Un nou zvon susține că dispozitivul va sosi în noiembrie, potrivit The Verge. Afirmația provine de la Tom Henderson, același reporter care a detaliat inițial luna trecută proiectul portabilului Sony Project Q.

„În prezent, lansarea este programată pentru jumătatea – sfârșitul lunii noiembrie 2023”, a declarat Henderson într-un tweet în această dimineață.

Sony nu a anunțat deocamdată prețul sau o dată exactă de lansare târzie, dezvăluind doar că dispozitivul portabil PlayStation va fi lansat „în cursul acestui an”.

Dispozitivul portabil PlayStation de la Sony, cunoscut în acest moment doar sub numele de Project Q, va permite posesorilor de PS5 să transmită jocuri pe un ecran LCD de 8 inci care include controllere de o parte și de alta, foarte asemănătoare cu controlerul DualSense de la PS5. Jocurile nu vor rula nativ pe dispozitiv, ceea ce înseamnă că va trebui să le aveți instalate pe un PS5 și să aveți o bună conectivitate Wi-Fi pentru a le transmite în streaming.