Încă de anul trecut organizatorii SIAMB au încercat să atragă de partea lor cât mai mulți expozanți. Din nefericire, reticența multor importatori care nu au considerat util să investească sume importante într-un eveniment neinclus în calendarul Organizației Internaționale a Constructorilor de Automobile (OICA) și disensiunile izbucnite chiar în sânul organizatorilor care au culminat cu retragerea președintelui expoziției, Mike Costache, au privat iubitorii români de automobile de multe dintre atracţiile obişnuite ale unui astfel de eveniment.
Cu toate acestea, începând de astăzi, bucureștenii, și nu numai ei, au posibilitatea de a admira modele ale mărcilor Mercedes-Benz, Volvo, Lotus, Opel, Chevrolet, Ford, Citroen, Skoda, Seat, Kia, Hyundai, Kia, Isuzu, Caterham, Samsung. Dintre potențialele vedete ale SIAMB 2012 se remarcă Chevrolet Camaro, Mercedes-Benz SL Roadster, Lotus Exige S și Evora. De asemenea, expoziția aduce și o premieră importantă pentru pasionații automobilelor sport de stradă din România: modelele exclusivistului constructor  britanic  Caterham. Conform organizatorilor, la SIAMB va putea fi admirat şi noul monopost de Formula 1 al echipei Caterham F1, care va fi însoțit și de invitați supriză din cadrul staff-ului tehnic.

Dacă nu aveţi timp să ajungeţi la Salonul auto-moto de la Bucureşti, faceţi un tur virtual cu ajutorul imaginilor panoramice realizate de colegul nostru Octavian Cocoloş: În zona moto, la standul Ducati nimeni nu va putea sta indiferent în faţa noului Streetfighter, lansat în România la 25 februarie. Are „doar” 132 CP la o greutate de 169kg şi va sta alături de Monster, Hypermotard, Multistrada, Superbike şi Diavel.  În aceeași secțiune pot fi admirate modele ale mărcilor Triumph, Bombardier, Suzuki, Kawasaki şi Yamaha.
Fără susținerea APIA
Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA) a ținut să anunțe oficial că SIAMB „nu este o manifestare care se desfăşoară sub egida/patronajul organizaţiei noastre şi nici nu reprezintă, în vreun fel, o continuare a Salonului Internaţional de Automobile Bucuresti (SIAB), organizat în anii trecuţi de către AMC APIA Expo, în colaborare cu organizatorul Salonului Auto de la Paris (AMC Promotion). De altfel, niciuna dintre aceste organizaţii nu are vreo legatură cu «SIAMB»” De asemenea, oficialii APIA au menționat că „ în privinţa caracterului «internaţional» pe care îl au saloanele auto binecunoscute în lumea intreagă, acest statut este dat de înscrierea respectivului eveniment în Calendarul oficial al Organizaţiei Internaţionale a Constructorilor de Automobile (OICA), aşa cum este şi SIAB, organizat sub egida APIA. «SIAMB» nu face parte din această categorie. Includerea unui salon auto în Calendarul internaţional OICA, se face după reguli stricte şi numai în urma susţinerii sale de către organizaţia profesională a industriei de automobile din ţara respectivă, membră la OICA (în cazul României, APIA)”.
Este interesant de observat însă că, aceeași oficiali APIA, au uitat să menționeze în comunicatul trimis presei anularea ultimelor ediții ale SIAB și nici nu au putut da vreo informație în legătură cu eventuala reluare a unui eveniment care susținea atât vânzările de mașini pe piața autohtonă cât și imaginea României în fața marilor producători mondiali.