Anul trecut Alan Mulally a primit un pachet salarial de 21 milioane de dolari, faţă de 29,5 milioane de dolari în 2011. În timp ce salariul de bază a rămas nemodificat la două milioane de dolari, bonusurile acordate lui Alan Mulally au scăzut anul trecut la 3,95 milioane de dolari (de la 5,46 milioane de dolari în 2012), iar celelalte compensaţii au fost reduse la 15 milioane de dolari de la 22 milioane de dolari.

Ford a informat că anul trecut a atins 75% din indicatorii de performanţă. Cota de piaţă în SUA şi Europa a scăzut şi în plus compania nu a reuşit să-şi atingă ţintele privind fluxul de lichidităţi şi de îmbunătăţire a calităţii. Anul trecut, Ford a realizat un profit net de 5,7 miliarde de dolari, al patrulea an consecutiv pe profit, după ce între 2006 şi 2008 a înregistrat pierderi de 30 de miliarde de dolari.

În vârstă de 67 de ani, Alan Mulally este considerat responsabil pentru relansarea Ford după angajarea sa în funcţia de CEO în 2006. Mulally este cel care a luat decizia critică de a ipoteca majoritatea activelor companiei, inclusiv faimosul logo, pentru 23,5 miliarde de dolari. Această decizie a ajutat Ford să evite ajutoarele guvernamentale şi să nu se plaseze sub protecţia legii falimentului, cum au făcut rivalii General Motors Co. şi Chrysler Group.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.
SURSA: Agerpres