Angajaţii Loteriei Române nu vor fi afectaţi de reducerea cu 25% a veniturilor salariale dat fiind faptul că este o companie care se autofinanţează, a declarat luni, pentru Agerpres, Călin Orlando Cociş, preşedintele Sindicatului Hermes din cadrul companiei.

„Loteria Română nu are niciun motiv să fie afectată de aceste măsuri propuse de preşedintele Traian Băsescu, dat fiind faptul că este o companie cu capital integral de stat, dar care se află pe autofinanţare. De-a lungul timpului Loteria Română a plătit taxe şi impozite, a virat bani pe destinaţii precise către instituţii ale statului. Şi, mai mult decât atât, statul şi-a încasat dividende în sume foarte mari. Sigur că această perioadă de criză a afectat şi Loteria Română, în sensul că este al doilea an în care fondul de salarii îl avem îngheţat, altfel spus nu am avut nicio creştere a fondului de salarii nici în 2009, nici în 2010 nu vom avea o creştere a acestui fond. Deşi, repet, e o companie care simte mai puţin efectele crizei economice”, a subliniat liderul Hermes.

Cociş a precizat că, în cadrul Loteriei Române, s-a finalizat negocierea contractului colectiv de muncă la nivelul companiei şi că urmează ca pe 18 mai contractul să fie semnat şi să producă efecte.

„Sperăm să continuăm relaţiile de muncă la nivelul companiei în condiţii bune şi să depăşim momentele prin care trece ţara. De fapt nu am obţinut mai nimic, doar că nu am pierdut. Putem spune că nu am pierdut nimic din ceea ce am avut (…) Au fost vremuri în care salariile la Loteria România au fost mari, dar în ultimii 7-8, poate chiar 10 ani veniturile salariale au cunoscut un trend descrescător. Sperăm să încercăm să readucem pe panta crescătoare veniturile salariaţilor din Loterie şi, încet, cu paşi mărunţi, cred că vom reuşi”, a precizat liderul sindical.

SURSA: Agerpres