La inaugurarea fabricii sunt aşteptaţi să sosească premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Sticla produsă la Călăraşi nu este destinată doar pieţei locale, ci întregii regiuni balcanice, Ucraina şi Turcia, aceasta fiind singura capacitate de producţie a sticlei pe care compania o deţine în sud-estul Europei, a mai spus Lionet.

‘Din perspectiva noastră, în ciuda situaţiei economice dificile, există un mare potenţial de creştere a pieţei din România şi a celor din regiune’, a argumentat directorul general al companiei.

În acest an, compania vrea să-şi majoreze cu 10% cifra de afaceri pe piaţa din România, din care 5% datorită noii linii de producţie.

Saint-Gobain are în România patru companii şi aproximativ 1.000 de angajaţi. Potrivit site-ului companiei, în 2012, compania a avut vânzări de 144 milioane de euro.

Fabrica de la Călăraşi a însemnat o investiţie de 176 de milioane de euro din 2005, anul în care compania a intrat pe piaţa românească, au mai spus reprezentanţii companiei.

Producţia totală este de 21 de milioane de metri pătraţi de sticlă anual, iar capacitatea de producţie a noii linii este de 2 milioane de metri pătraţi pe an. Jumătate din producţie va merge către piaţa locală, iar jumătate la export.

Noua linie a permis crearea a 35 de noi locuri de muncă, a mai spus Lionet.

SURSA: Agerpres