Să ai propriul cinema la tine acasă este mai ieftin decât crezi. Evident, nu poţi viziona cele mai noi filme şi nici experienţa nu se compară cu cea de la IMAX, dar de câte ori ai mers la cinema să vezi un film pe care îl aşteptai cu nerăbdare şi experienţa ta a fost ruinată de un grup de indivizi care considerau că toată sala le aparţine. Dacă te numeri printre cei cărora nu le place aglomeraţia de la cinematograf sau care nu au timp să iasă în oraş atât de des pe cât ar vrea, atunci a sosit timpul să îţi faci propriul cinema la tine acasă.

În primul rând, ai nevoie de un ecran mare. Un televizor Sony, de 214 cm, de ultimă generaţie cu tehnologie 4K, adică care oferă imagini de 4 ori mai detaliate decât Full HD, costă 26.000 de euro. Un model Sharp LED full HD, cu o diagonală de peste 2 metri, costă 5.000 de euro. Dacă nu dispui de un astfel de buget atunci soluţia este un videoproiector home cinema. Unul dintre cele mai ieftine modele care se găseşte pe piaţa locală este BenQ TW519 3D. Acesta este un proiector High Definition cu o luminozitate de 2800 ANSI lumeni, cu un contrast de 13.000:1 şi tehnologia SmartEco (ajustează puterea lămpii pentru maximizarea economiei de energie şi în acelaşi timp oferă cel mai bun balans de contrast şi luminozitate folosind lumina doar atât cât trebuie. Lampa are o durată de utilizare de până la 6.500 de ore, cu 50% mai mare decât majoritatea proiectoarelor de pe piaţă. Astfel, nu trebuie să-ţi faci griji asupra costurilor de înlocuire a lămpii. Pentru o utilizare de 6 ore zilnic 5 zile pe săptămână, durata de viaţă poate ajunge la mai mult de 4 ani. Pentru o utilizare de 12 ore în weekend durata de viaţa a lămpii poate depăsi 9 ani.  BenQ TW519 este 3D Ready HDMI şi costă 1.999 lei.

Imaginea poate fi proiectată direct pe perete, însă cei care optează pentru un ecran de proiecţie trebuie să ştie că un ecran montabil pe perete, 180 x 180 cm, costă în jur de 300 de lei. Mai ai nevoie de un sistem de boxe şi cinema-ul tău de acasă e gata. Un sistem boxe 5.0 AKAISS008A-2011D care include 2 boxe de podea, 2 boxe surround şi o boxă centrală costă 499 lei. Dacă aduni preţul videoproiectorului, al ecranului de proiecţie şi al boxelor rezultă o sumă de 2.800 de lei, mai mică decât un Apple iPhone 5 de 16 GB, care costă 2.999 lei.