S-a schimbat declarația pe propria răspundere! Toți românii trebuie să știe asta

După ce autoritățile au decis că este mai bine să restricționeze circulația de la ora 22:00 în loc de 23:00, declarația pe propria răspundere a necesitat modificări. Astfel, noul format are trecută ora 22:00 în loc de ora 23:00 la rubrica interval orar. În rest, documentul nu a suferit nicio altă schimbare.

Amintim că declarația pe propria răspundere trebuie arătată polițiștilor în cazul unui control efectuat în intervalul orar 22:00-05.00. În caz contrar, riscați amendă.

Cine poate ieși după ora 22:00

Acest document poate fi completat de românii care se deplasează în interest profesional în acel interval orar, de cei care au nevoie de asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată la distanță, de cei care trebuie să-și cumpere medicamente. Românii care îngrijesc copii sau persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități trebuie să completeze și ei documentul.

Același lucru este valabil și în cazul unui deces al unui membru al familiei.

Autoritățile amintesc că declarația pe propria răspundere poate fi stocată și prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a persoanei care folosește documentul și data pentru care este valabilă declarația.

Documentul poate fi descărcat de aici.