Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul nu a adoptat în şedinţa de luni hotărârea cu privire la finanţarea PNDL pentru că trebuie găsite „toate pârghiile legale” pentru direcţionarea acelor bani, deoarece actualul Cabinet este interimar.

„Nu am dat acea hotărâre pentru că trebuie să găsim toate pârghiile legale, astfel încât acest Guvern interimar să nu facă nicio greşeală. Vom da PNDL-ul către primării. (…) Trebuie să găsim metodele legale, astfel încât să putem să direcţionăm aceşti bani, trebuie să verificăm din punct de vedere legal cum direcţionăm aceşti bani către PNDL. Ştiţi foarte bine că sunt acte normative pe care nu le putem adopta atât timp cât deţinem interimatul”, a explicat Dăncilă, la Palatul Parlamentului.

Întrebată dacă a cerut Comisiei Europene aprobarea pentru folosirea fondurilor europene la finanţarea proiectelor PNDL 2, Dăncilă a spus: „Cred că s-a cerut. Este foarte bine. Eu nu văd de ce această ştire este luată ca o ştire negativă, pentru că noi vrem şi din bugetul local şi din bugetul european să dezvoltăm comunităţile din România. Deci, dacă aveam şi o finanţare europeană, o dublam şi cu o finanţare guvernamentală, ajutam cât mai multe comunităţi.”