Cross dock-ul este cel mai modern hub al Pall-Ex din Europa și reprezintă un etalon în domeniu, atât în ceea ce privește eficiența operațiunilor, cât și în ceea ce privește cantitatea de marfă paletizată manevrată.

Astfel, noul terminal are o suprafață de 6.000 metri pătrați și 24 de porți, ceea ce înseamnă că se pot încarca și descărca 24 camioane simultan. Mai mult, suprafeței din interior i se adaugă și parcarea de 3.000 mp pătrați, destinată exclusiv camioanelor care așteaptă să fie îcărcate sau descărcate, pentru o și mai bună operativitate.

Proiectul este unul de amploare pentru Pall-Ex România, investiția totală în proiectarea, construcția și dotarea terminalului la cele mai înalte standarde din domeniu depășind 6 milioane de euro.

Beneficiile noului terminal, atât pentru companie și, cel mai important, pentru clienții acesteia, vor fi vizibile din prima luna de funcționare: capacitatea numărului de paleți manevrați crește de la 2.000 la 3.500 de paleți pe noapte, iar timpul de încărcare și descărcare al camioanelor scade de la 7 la 5 ore.

Ionescu Danor, CEO Pall-Ex România

Suntem mândri de rezultatul muncii noastre din ultimul an: totul a fost schițat, proiectat și realizat în funcție de experiența noastră de până acum în transportul de marfă paletizată. Noul hub ne reprezintă atât ca viziune, cât și ca modalitate de a face lucrurile: serios, la timp, și cu accent pe calitatea serviciilor. Ce ne bucură însă cel mai mult este ca toți clienții care aleg serviciile Pall-Ex România vor beneficia de avantajele noului hub așa că abia așteptăm să punem lucrurile în mișcare! Operațiunile vor începe să funcționeze în noua locație a Hub-ului la finalul lunii aprilie. ” a declarat Danor Ionescu, CEO-ul Pall-Ex România.

Noul Hub găzduiește deasemenea și sediul central al companiei. Angajații Pall-Ex se vor bucura de un spațiu de birouri modern, cu multe facilități, în a cărui amenajare s-a ținut cont de conceptul de muncă colaborativă, în care oamenii sunt încurajați să interacționeze cât mai mult și să găsească soluții împreună.

 

Pall-EX România deține cea mai întinsă rețea de depozite a unei companii de logistică autohtone, având 38 de locații în țară. De la lansarea pe plan național, din 2011 și până în prezent, Pall-Ex a transportat peste 2 milioane de paleți în România și își propune ca, odată cu lansarea noului hub, să ajungă la peste 2,7 milioane de paleți pana la finalul anului.