Ies la iveală dezvăluiri incendiare din interiorul cazului Caracal. Ce le-a spus monstrul Gheorghe Dincă judecătorilor în urmă cu puțin timp a uimit pe toată lumea. Dosarul de omor, sechestrare şi viol trimis în judecată de procurorii DIICOT, la mijlocul lunii ianuarie, a fost dezbătut în camera preliminară, la Tribunalul Olt.

S-a detonat nucleara în cazul Caracal

Judecătorul a anunţat că va pronunţa o decizie cu privire la refacerea rechizitoriului, aşa cum cer părţile, sau judecarea cauzei pe fond, aşa cum solicită procurorii DIICOT, în 3 iunie 2020.

Avocatul familiei Măceşanu, Aurel Moldovan, a declarat că a pus pe masa judecătorului cererea de anulare a certificatului de deces emis în cazul Alexandrei Măceşanu, fata răpită în 24 iulie şi omorâtă o zi mai târziu.

„Sunt multe lacune, sunt multe anomalii în această anchetă penală. Nu ne putem bate joc de suferinţele acestor două familii, pentru că, din punctul meu de vedere, este o urmărire penală făcută pe repede înainte. Nu poate fi vorba sub nicio formă de reţinerea în sarcina lui Dincă a infracţiunilor de omor, atâta timp cât ele nu sunt dovedite. Astăzi am solicitat anularea actului constatator de deces, urmare a celor două rapoarte efectuate de către INML.

Ştiţi destul de bine că noi am solicitat să se facă două contraexpertize, una în România, la IGPR – Criminalistică, şi una în America, expertize care au fost de altfel refuzate în mod nejustificat. (…) Cred că dosarul va fi înaintat spre completare la Parchetul General al României“, a declarat avocatul, conform adevarul.ro.

Situaţia este de-a dreptul bizară în cazul Luizei Melencu. Gheorghe Dincă este acuzat că a şi violat-o şi ucis-o în cele din urmă, însă avocaţii au în continuare foarte multe semne de întrebare. Nu s-a găsit niciun obiect care să-i fi aparţinut şi care să fi fost recunoscut de familie.

„Am discutat cu instanţa şi am spus că e caz unic pe planetă în jurisprudenţa europeană sau CEDO sau… Deci nu ai cum să primeşti un dosar şi să accepţi să-l judeci, să condamni o persoană că a omorât o altă persoană care nu e moartă. Din punct de vedere juridic, din punct de vedere tehnic, nu există certificat de deces şi nici constatarea morţii pentru Luiza. Asta înseamnă că niciodată n-ai cum nici tu, ca judecător, să condamni o persoană că a omorât pe cineva care nu e mort“, a declarat Tonel Pop în faţa Tribunalului Olt.

Dincă a acuzat că s-au făcut presiuni asupra sa pentru a recunoaşte faptele, presiuni de care ar fi responsabili doi poliţişti ale căror nume le-ar fi şi spus în faţa judecătorului. Monica Melencu şi Teodora Măceşanu cred în varianta că fetele nu au fost ucise de Dincă, însă nici răspunsuri despre adevărata soartă pe care ar fi avut-o fetele nu au primit.
„Nici nu mai avem încredere în ceea ce spune, dar zice că a fost forţat să spună ceea ce a spus. Numai adevărul despre fete nu li l-a spus. Nu ştim ce întorsătură vor lua lucrurile. (…) L-am întrebat unde sunt fetele, a spus că să tăcem, că ne dă afară din sală“, a spus Teodora Măceşanu, completată de mama Luizei.

„N-a susţinut că le-a ucis, dar nici n-a spus… Pur şi simplu n-a spus – fetele au fost traficate. Că are familia implicată, asta e de înţeles. Nu a spus nici că au fost ucise, nici că au fost traficate. A încercat să se victimizeze pe el, dar n-a spus nimic de fete“, a spus mama Luizei, conform sursei citate.