Viorica Dăncilă are toate motivele să se teamă de Gabriela Firea. Un sondaj intern al PNL arată exact care este situația în ceea ce o privește pe cea care conduce Primăria Capitalei. Cifrele indică un nivel ridicat îl încrederii, în condițiile în care până acum, toate sondajele apărute, indicau dezastrul pentru Dăncilă și PSD.

Ludovic Orban a ținut să arate cine sunt politicienii care îi pot amenința poziția președintelui Klaus Iohannis la viitoarele alegeri prezidențiale. Liderul liberal a vorbit despre sondajele pe care le face PNL, dar nu le dă publicității.

Invitat la TVR 1, Ludovic Orban a anunțat, în primul rând, că nu are emoții în privința contracandidatului la președinție pentru Klaus Iohannis, anunțând și care este cel mai bine poziționat politican de la PSD:

”Se știe că dintre liderii PSD în poziția cea mai bună este Gabriela Vrânceanu Firea. Noi am lucrat cu trei case de sondare și n-am dat publicității rezultatele, pentru că noi nu facem sondaje ca să manipulăm opinia publică. E adevărat, însă, că Firea este în descreștere masivă în București, în schimb în țară și-a prezervat procentele”, a spus Orban.

”Iohannis are, în intenție de vot 45%, în funcție de contracandidat, și peste 40%, indiferent de candidat. Firea are o încredere de 35-38%. Dar e mai mult în țară, pentru că în București a pierdut deja. Bucureștenii, simțind pe pielea lor ”beneficiile” administrației Firea, și-au pierdut încrederea masiv. Legat de USR… ar fi fost mai bine să nu-și depună candidat, pentru că în bătălia cu PSD-ul, practic, înseamnă o fărâmițare pe zona electoratului anti-PSD”, a mai explicat Ludovic Orban, marți seara, în emisiunea ”România 9”.