Viorel Ştefan a declarat la începutul şedinţei de Guvern că cel mai probabil mâine, Fiscul va trimite cel mai probabil mâine spre Monitorul Oficial ordinul de eliminare a Declarației de înregistare în scopuri de TVA.

Dragoș Doroș, şeful ANAF,  a declarat ieri că ANAF va face o evaluare a consecințelor eliminării acestui formular, evaluare pe care o va trimite către ministrul de Finanțe și premierului Sorin Grindeanu. "Astăzi are loc prima ședință la ANAF pe tema eliminării formularului 088. Va avea loc o evaluare ca să stabilim cum și în ce fel se poate elimina", a declarat Dragoș Doroș.

Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri că a solicitat Guvernului ca în această săptămână 'să elimine corvoada numită Formularul 088'. Potrivit acestuia, în 2016, acest formular a fost 'coşmarul' oamenilor de afaceri, 'o povară birocratică, din cauza căreia mii de firme româneşti au fost blocate abuziv'. 'De altfel, este prima dată, în ultimii 8 ani, când numărul de firme închise a fost mai mare decât cel al firmelor înfiinţate. Am spus, în Programul de guvernare, că măsurile de simplificare şi debirocratizare constituie o prioritate pentru noi. Am şi dovedit acest lucru, eliminând cele 102 taxe nefiscale. Continuăm! ANAF-ul trebuie să-şi facă treaba, fără a pasa însă responsabilitatea pe spatele antreprenorilor corecţi. De aceea, am cerut guvernului PSD ca, în această săptămână, să elimine corvoada numită 'Formularul 088'!', a scris Dragnea, pe Facebook. El a menţionat că nu există implicaţii bugetare, din contră măsura 'va stimula crearea de noi companii'. AGERPRES