Laura Codruța Kovesi a aflat chiar de la Ludovic Orban ce misiune au primit cei de la PNL în ceeea ce o privește. Președintele PNL a anunțat că a purtat discuții cu europarlamentarii Rareş Bogdan și Siegfried Mureşan cărora le-a cerut să intensifice presiunea, lobby-ul și să se implice pentru a relua procedura de desemnare a procurorului şef european, de susţinere foarte clară şi limpede a candidaturii lui Laura Codruţa Kovesi pentru procuror şef european.

„În contextul de astăzi şansele candidatului român din punctul meu de vedere au crescut şi există posibilitatea reală de a putea obţine această funcţie de prestigiu la nivel european pentru un candidat român”, a spus Orban.

În opinia sa, după negocierile care au fost purtate la nivelul Consiliului European şi la nivelul grupurilor parlamentare din punctul meu de vedere şansa candidatului român de a nominalizat în poziţia de procuror şef european sunt mult mai mari decât înainte de alegeri”.

Președintele PNL a exlicat că succesul înregistrat de Kovesi la nivelul Parlamentului European a fost rezultatul unui lobby depus de europarlamentarii liberali.

„Readuc aminte că victoria lui Laura Codruţa Kovesi la nivelul Parlamentului European, pentru că readuc aminte Parlamentul European a desemnat-o pe Laura Codruţa Kovesi candidatul sprijinit de Parlamentul European pentru funcţia de procuror şef. Victoria a fost obţinută cu un efort de lobby extrem de mare, care a fost depus de Partidul Naţional, de partenerii noştri din Partidul Popular European şi de unii colegi, de exemplu, de colegi din fostul grup ALDE, care au fost alături de noi şi pe care noi milităm să-i menţinem alături de această campanie pentru a reuşi să îşi impună Parlamentul European punctul de vedere în negocierile cu Consiliul Uniunii Europene”, a punctat Orban.