S-a dat ordin! Municipiul Braşov va intra începând de vineri, 19 februarie, pentru o perioadă de 14 zile, în “scenariul roşu”, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) adoptând, joi, o hotărâre în acest sens.

Conform unei informări transmisă de Instituţia Prefectului Braşov, CJSU a luat decizia “constatând că în această unitate administrativ-teritorială a fost depăşită incidenţa cumulată de 3 la 1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 pe ultimele 14 zile”.

Astfel, din acest weekend, conform reglementărilor legale, la Braşov vor fi închise din nou cinematografele şi instituţiile de spectacole, restaurantele şi cafenele vor funcţiona exclusiv cu terase, iar în interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare vor putea lua masa doar persoanele cazate în cadrul acestora, în intervalul orar 06,00 – 23,00. Totodată, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

S-a dat ordin! În luna februarie incidența cumulată a cazurilor de COVID a scăzut

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a scăzut, la Braşov, sub 3 la mie în cursul lunii februarie, pentru aproximativ o săptămână.

Conform datelor publicate de Direcţia de Sănătate Publică, municipiul Braşov a atins pragul de 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori în data de 15 februarie, joi rata de transmitere a virusului fiind de 3,16 la mie.

Coronavirus joi, 18 februarie

Cei de la Grupul de Comunicare Strategică au făcut public chiar acum bilanţ coronavirus 18 februarie. Sunt noi cazuri faţă de bilanţ coronavirus 17 februarie.

Din păcate, a crescut şi numărul deceselor, iar la Terapie Intensivă medicii îi îngrijesc pe cei care se află în stare gravă din cauza COVID-19.

Până astăzi, 18 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 771.843 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

717.179 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.058 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursă foto: Dreamstime