CJSU Sălaj a dat undă verde. În urma scăderii incidenţei cazurilor de COVID-19, barurile și restaurantele din Zalău se redeschid de marţi, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

„Săptămâna aceasta înregistrăm o scădere a ratei de incidenţă a cazurilor pozitive de COVID-19, atât la nivelul judeţului Sălaj, cât şi în Zalău.

Este o veste îmbucurătoare, însă, trebuie să fim în continuare precauţi, să respectăm măsurile impuse în pandemie, astfel încât noi, sălăjenii, să avem de câştigat.

Ne dorim să avem o viaţă normală, iar activităţile economice să fie reluate treptat, în condiţii de siguranţă”, precizează prefectul Virgil Ţurcaş într-o postare pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului.

Unităţile HoReCa din Zalău fuseseră închise în 13 ianuarie, după ce incidenţa în municipiu depăşise 3 la mia de locuitori.

Potrivit sursei citate, rata de incidenţă a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 se analizează săptămânal sau ori de câte ori este necesar în fiecare unitate administrativ-teritorială din judeţul Sălaj, măsurile urmând a fi actualizate cu aceeaşi frecvenţă.

CJSU Sălaj a dat undă verde. 7.389 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei

Conform datelor centralizate luni, în judeţul Sălaj erau 7.389 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, două persoane fiind confirmate în ultimele 24 de ore, 6.176 pacienţi declaraţi vindecaţi, 1.021 cazuri pozitive în prezent, din care 81 de persoane spitalizate, iar 940 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, 984 persoane aflate în carantină la domiciliu şi 192 persoane decedate, înregistrate de la începutul pandemiei.

Incidenţa înregistrată în Sălaj era luni de 1,62 la mia de locuitori şi cea din Zalău, de 2,99 la mie.

Sursă foto: Dreamstime