Liviu Dragnea a fost un om bogat încă din primele zile ale lui 1990, imediat după Revoluție. La doar 27 de ani, Dragnea avea deja o garnitură de mobilă, câteva bunuri casnice și o Dacie roșie, cumpărată de la o minoră care o câștigase la loz în plic.

Aceasta este averea cu care Liviu Dragnea a intrat în afaceri și pe care el însuși a declarat-o la Registrul Comerțului Olt, unde s-a prezentat împreună cu asociatul său Petcu Vasilică. Era august 1990 și Liviu Dragnea avea 27 de ani.

Dragnea a condus mai întâi un ARO pe care se laudă că l-a făcut din bucăți. I-a atașat o remorcă și a început afacerile. A vândut legume și a negociat cu țăranii din Giuvărăști prețul fiecărei curse spre Alexandria sau Turnu Măgurele. La jumătatea lunii august înființează „Asociația cu scop lucrativ Bachus”, o firmă cu obiect clar de activitate.

„Prepararea și desfacerea de cafea, băuturi alcoolice și răcoritoare“ scria în autorizația lui Liviu Dragnea. Acesta se asociază cu Petcu Vasilică, un sătean din Giuvărăști a cărui mătușă deținea o casă aflată chiar în centrul comunei. Aici, cei doi își deschid un bar – Bachus – în care vând bere la halbă, coniac și alte categorii de băuturi spirtoase și răcoritoare, conform recorder.

Fostul lider PSD a avut o cârciumă în tinerețe. Acesta a jucat inclusiv rolul de vânzător și căra berea pe la mese. Hârtiile rămase în arhiva de la Registrul Comerțului îl prezintă alergând cu treabă și în a doua zi de Crăciun: pe 26 decembrie 1990, Liviu Dragnea cumpără, pentru dotarea barului, un televizor marca Telecolor contra sumei de 25.000 de lei, achitat cu banii jos, în prezența martorilor Mireanu Paul și Creața Iulian.

Lucrurile merg perfect și după o jumătate de an de comerț cu alcool, Dragnea și Petcu pun ban pe ban și depun la bancă un teanc de 633 de bancnote de 100 de lei. Apoi, pe 18 iunie 1991, cei doi transformă „Asociația cu scop lucrativ Bachus” într-o societate cu răspundere limitată: Com Orizont SRL cu obiectiv de activitate de la comerț cu țigări, piese auto și jucării, la activități de video-disco și import-export.

Urmează alte magazine, baruri, discoteci, cauciucuri second hand și încet, dar sigur, Liviu Dragnea devine de neoprit. Acesta evine potent financiar și intră în politică.