Dacă există muncă, atunci totul este asigurat. Acesta a fost punctul de plecare, a amintit Viktor Orbán, care a menţionat: Impozitele pe venituri sunt diminuate constant, iar din anul 2010 nivelul acestora a scăzut cu 25%, în Ungaria.

Salariul minim din Ungaria, o ecuație cu cel puțin trei factori

Salariul minim este o ecuație a cel puțin trei factori: muncitorii care vor salarii mai mari, angajatorii care vor să rămână competitivi și Guvernul care are datoria să mențină în ordine finanțele țării. Pentru ca salariile să crească, competitivitatea să rămână şi să fie în ordine şi finanţele, este nevoie de viziuni, a precizat premierul ungar, care a subliniat: După anul 2010 şi-au dat seama că nu de raţionamente ideologice este nevoie, ci trebuie aşezată în centrul guvernării reprezentarea cetăţenilor şi atunci va fi formată o bază comună de unde se poate ajunge la un acord între sindicate şi angajatori.

Viktor Orbán a mai explicat că în Ungaria există o creştere economică robustă, care este una din cele mai mari creşteri din Europa, iar în spatele acesteia se află eforturi importante. Această creştere este un succes comun al tuturor cetăţenilor Ungariei, astfel că toată lumea va beneficia de acest succes, chiar şi pensionarii, a declarat Viktor Orbán, care a anunţat că salariul minim garantat va fi de 260 000 de forinţi, iar salariul minim pe economie va fi de 200 000 forinţi. Viktor Orbán a mai precizat că cea mai importantă sarcină după anul 2010 a fost eliminarea practicilor privind menţinerea salariului minim pe economie şi în loc de ajutoare să se ofere muncă pentru toţi cei care vor să lucreze, iar munca să fie apreciată nu numai în sens moral, ci şi material.

Succesul acestei abordări este dovedit de faptul că în ultimii 12 ani creşterea salariului minim pe economie a fost de 172%, ceea ce reprezintă cel mai mare succes al mişcării sindicale ungare. Faptul că toată lumea poate munci este cel mai mare succes al angajatorilor, iar faptul că finanţele publice sunt în regulă este succesul Guvernului, a subliniat Viktor Orbán.