Coșmar fără precedent pentru România la Mondialul de handbal feminin din Japonia. După bătăile încasate în fața Spaniei și a Muntenegrului, speram că ne vom reveni după minunea în fața Ungariei. Nicio șansă. Tricolorele antrenate de Thomas Ryde au pierdut pe bandă rulantă și în Main Round sau Losers Round pentru noi.

Japonia a umilit România

Ne-au demolat Rusia și Suedia, dar speram să spălăm rușinea în fața Japoniei. Mare greșeală! Degringolada a continuat într-un stil mare. Dacă în alți ani aveam meci de antrenament cu Japonia, acum niponele ne-au dat cu sala în cap. La pauză ne conduceau deja la o diferență colosală, 10 goluri. Scorul final a fost 37-20 pentru Japonia.

Miza acestui meci era să terminăm pe locul 10 Mondialul. În urma acestei înfrângeri, am terminat pe locul 12. A stabilit record după record. Pe lângă diferența imensă de scor, nu am reușit să dăm gol minute bune unui portar de 42 de ani, aflat la meciul de retragere. Se așteaptă demisii în handbalul românesc după această prestație rușinoasă. Thomas Ryde ar fi primul care ar trebui să plece. Cel poreclit Somnorilă și-a dovedit limitele la acest turneu, în momentele importante.

REZULTATELE ROMÂNIEI LA MONDIAL
România – Spania 16-31
România – Senegal 29-24
România – Kazahstan 22-20
România – Muntenegru 26-27
România – Ungaria 28-27
România – Rusia 18-27
România – Suedia 22-34
România – Japonia 20-37