România – Suedia 22 – 34! Reprezentativa de handbal feminin a României a întâlnit, marţi, echipa Suediei, la Campionatele Mondiale din Japonia. Din păcate, tricolorele au făcut un nou meci slab şi nu au putut susţine ritmul impus de Suedia, fiind conduse aproape tot meciul. La final, Suedia s-a impus în faţa României la 12 goluri diferenţă.

Miza meciurilor cu Suedia şi Japonia

Deşi a ratat accederea în semifinale, tricolorele au o miză importantă din ultimele două meciuri, cele cu Suedia şi Japonia: două victorii i-ar aduce României locul 4 în grupă, adică o grupă mai uşoară la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice. Handbalistele românce sunt sigure de prezența la mini-turneul ce va stabili echipele participante la Olimpiada de la Tokyo 2020.După eşecul cu Rusia, echipa antrenată de suedezul Tomas Ryde se situa pe ultimul loc în grupa principala, cu 0 puncte.

Cristina Neagu, incertă înaintea meciului cu Suedia

Înainte de meciul cu Suedia, antrenorul Tomas Ryde comenta situaţia Cristinei Neagu, a cărei prezenţă pe teren era incertă. Jucătoarea a evoluat, în cele din urmă, marţi.

“Cristina este obosită acum, e normal să fie aşa. A jucat cu Spania, cu Senegal, cu Muntenegru, a fost pe teren cu Ungaria, astăzi iarăşi. E obosită şi nu mai are energie. Ea a făcut enorm de multe lucruri pentru echipă, dar azi nu a putut şi am vorbit despre acest lucru înainte, dar şi pe parcursul jocului.

I-am zis să-şi potolească creierul, să gândească şi să vorbească pozitiv. Ştiu că îi e greu, că ea are dorinţă, dar trebuie să o facă. Vedem dacă o vom folosi, e un semn de întrebare fiindcă o doare genunchiul. Durerea e una, dar suferinţa că nu poţi să faci ce îţi doreşti e altceva şi te duce în stări în care îţi fierbe creierul şi chiar e prea mult. Vom vedea ce vom face. Avem o zi de odihnă şi poate îşi revine”, spunea antrenorul României înaintea meciului, potrivit digisport.ro.

Tomas Ryde, antrenor şi după Mondiale?

Prestaţia Naţionalei de handbal feminin nu a fost chiar la înălţimea aşteptărilor la Campionatul Mondial din Japonia, iar multe voci au vorbit deja despre demisia sau demiterea lui Tomas Ryde.

Suedezul spune că mai are opt luni de contract cu Federaţia şi intenţionează să rămână la cârma Naţionalei, pentru a merge la Jocurile Olimpice. „Am contract până în august 2020, deci până după Jocurile Olimpice. Acesta este planul, să evoluăm la Tokyo!”, a declarat Ryde pentru Gazeta Sporturilor.

După succesul fenomenal cu Ungaria, Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, spunea şi el că şi-l doreşte pe Tomas Ryde la conducerea Naţionalei şi pentru Jocurile Olimpice.