Rusia trimite o undă de șoc în lume! Anunțul venit acum de la Kremlin: Vom continua…

Rusia va continua să-și dezvolte triada nucleară formată din rachete balistice, submarine și bombardiere strategice, deoarece aceste arme reprezintă principala garanție a suveranității sale, a declarat marți ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

„Vom continua să dezvoltăm triada nucleară și să menținem pregătirea de luptă a acesteia, deoarece scutul nuclear a fost și rămâne principalul garant al suveranității și integrității teritoriale a statului nostru”, a declarat Șoigu. „Vom crește, de asemenea, capacitățile de luptă ale forțelor aerospațiale – atât în ceea ce privește activitatea avioanelor de luptă și a bombardierelor în zonele în care sunt în funcțiune sisteme moderne de apărare aeriană, cât și în ceea ce privește îmbunătățirea vehiculelor aeriene fără pilot.”

Vladimir Putin a precizat că se vor folosi armele nucleare doar dacă securitatea Rusiei est în pericol

Președintele Vladimir Putin a declarat anterior că riscul unui război nuclear este în creștere, dar insistă că Rusia nu a „înnebunit” și că și-a văzut propriul arsenal nuclear ca pe un mijloc de descurajare pur defensiv. Cu toate acestea, Putin a declarat că Rusia își va apăra teritoriul și pe aliații săi „cu toate mijloacele disponibile”, adăugând că Statele Unite, nu Rusia, au fost cele care au desfășurat arme nucleare „tactice” în alte țări.

Imediat, SUA au denunțat „discuții libere” privind armele nucleare, după ce Putin a meditat asupra riscurilor crescânde de război nuclear, dar a spus că Moscova nu va ataca prima. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat, la momentul respectiv, „Credem că orice discuții libere despre arme nucleare sunt absolut iresponsabile”.

Din punct de vedere istoric, SUA sunt singura țară care are un istoric de utilizare a armelor nucleare. La 6 august 1945, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (1939-45), un bombardier american B-29 a lansat prima bombă atomică din lume desfășurată deasupra orașului japonez Hiroshima. Explozia a ucis imediat aproximativ 80.000 de persoane, alte zeci de mii de oameni aveau să moară ulterior din cauza expunerii la radiații.

Trei zile mai târziu, un al doilea B-29 a aruncat o altă bombă atomică asupra orașului Nagasaki, ucigând aproximativ 40.000 de persoane. Împăratul Japoniei, Hirohito, a anunțat capitularea necondiționată a țării sale în cel de-al Doilea Război Mondial într-un discurs radiofonic din 15 august, citând puterea devastatoare a „unei noi și foarte crude bombe”, arată profesorul Samir Ahmed Awan în cadrul unei analize publicate pe site-ul Modern Diplomacy.