Rusia cutremură România! Statele din estul Europei, inclusiv România, nu mai sunt deloc în siguranţă

Comandorul în rezervă Stelian Teodorescu, fost diplomat militar, a abordat într-un interviu pentru Gândul subiectul realității pericolelor și amenințărilor pe care Rusia le reprezintă pentru statele NATO, acordând o atenție deosebită situației României.

Comandorul în rezervă Stelian Teodorescu subliniază că, desigur, Rusia a creat o zonă tampon în interesul securității granițelor sale.

Cu toate acestea, există o mare surpriză în regiunea Ucrainei și a Moldovei, ceea ce generează amenințări direcționate către această zonă de atac.

Cu alte cuvinte, există amenințări către România, Bulgaria și sunt prezente și provocări în regiunea statelor baltice, unde Federația Rusă condusă de Vladimir Putin amenință Polonia.

„Bineînțeles că Rusia și-a creat acea zonă tampon pentru siguranța granițelor sale. Dar are această mare surpriză în zona Ucrainei, zona Moldovei și de aceea vin și aceste amenințări pe direcția asta de atac.

Adică, spre România, Bulgaria și mai au ceva probleme și pe partea Statelor Baltice, acolo unde ei amenință Polonia”, spune acesta.

Propaganda nu poate fi exclusă

Stelian Teodorescu a subliniat că nu este exclus deloc ca propagandei ruse să fi contribuit la speculațiile cu privire la starea de sănătate a lui Vladimir Putin.

Elementele vehiculate în această direcție au fost considerate specific propagandei ruse. Informațiile spun că Putin ar putea avea probleme de sănătate. De altfel, ele mai arată că ar putea fi înlocuit ca lider al Rusiei.

„Nu putem să excludem sub nicio formă propaganda făcută cu privire la starea de sănătate a lui Vladimir Putin. Acelea chiar au fost elemente specifice propagandei ruse, care lăsau să se întrevadă că Putin nu mai poate supraviețui, că Putin s-ar putea să fie înlocuit și să nu mai fie el liderul Rusiei”, continuă Comandorul (r) Stelian Teodorescu, potrivit gandul.ro.

vladimir putin
SURSA FOTO: Dreamstime

Situația militară a Federației Ruse

Acesta a mai menționat că, în prezent, se poate afirma cu încredere că capacitatea militară a Rusiei nu mai este la nivelul din 2022. Atunci, ei se pregăteau cu aproximativ 300.000 de militari.

Informațiile disponibile, obținute din surse deschise, arată că în conflictul din Ucraina s-au angajat aproximativ 600-650.000 de militari ruși. De asemenea, el mai spune că există un număr semnificativ de victime.

„Cu privire la situația militară a Rusiei, în momentul de față putem să spunem cu toată convingerea că nu mai sunt la nivelului anului 2022, când ei pregăteau în jur de 300.000 de militari.

Până acum, sunt informații clare, pe surse deschise – până acum s-au folosit în conflictul din Ucraina aprox. 600-650.000 de militari ruși și sunt și victime multe”, a mai spus el.

Război informațional și de propagandă

De asemenea, el a mai spus că războiul informațional și de propagandă nu mai reprezintă un secret pentru nimeni. El a adăugat că aceste feluri de război au fost folosite de Rusia în timpul invaziei în Ucraina.

Acesta a mai spus că toate declarațiile rușilor trebuie interpretate. El a subliniat că cele mai importante declarații sunt ale liderului de la Kremlin.

Aceasta are scopul de a descuraja statele din regiune, în special cele membre NATO, pentru a atinge obiectivele lor.