Linia feribotului, singura dintre cele două țări, a fost deschisă în mai pentru a transporta mărfuri și pasageri, în special turisti chinezi. În august, cursele s-au întrerupt deoarece portul Vladivostok a refuzat să mai furnizeze servicii companiei de navigație, care întârziase plățile.

Serviciul de feriboturi a fost lansat în luna mai, în ciuda solicitărilor Statelor Unite de a reduce relațiile cu Phenian asupra programelor sale nucleare și de rachete.

Katina Adams, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american, a reamintit luni că SUA insistă să se implementeze toate sancțiunile decise de Consiliul de Securitate al ONU și a cerut tuturor țărilor membre ale organizației să ia măsuri suplimentare pentru a pune maximum de presiune asupra Coreei de Nord, "inclusiv prin ruperea legăturilor sale economice și diplomatice".

După intensificarea programului nord-coreean de înarmare nucleară și cu rachete, anul acesta, Rusia a susținut sancțiuni ale ONU împotriva regimului de la Phenian, dar s-a opus eforturilor conduse de Statele Unite de a izola economic Coreea de Nord. Președintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret privind impunerea de interdicții Coreei de Nord, în conformitate cu prevederile unei rezoluții adoptate de Consiliul de Securitate.