Este doliu fără margini în Rusia! Tocmai s-a aflat despre moartea unuia dintre marii artişti ai acestei ţări.

Unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi din Rusia, Iurii Șatunov, a murit la numai 48 de ani

Este vorba despre celebrul Iurii Șatunov, solistul formaţiei „Laskovîi Mai”.

Cântăreţul a încetat din viaţă la numai 48 de ani, în noaptea aceasta, primele date indicând că decesul ar fi survenit în urma unui atac de cord.

El avea de mai mult timp probleme cu inima, iar acestea i-au fost, din păcate, fatale.

„În această seară, în ambulanță, inima lui Iura s-a oprit”, a confirmat vestea tragică chiar secretarul de presă al cântărețului, Arkadii Kudriașov, pentru agenţia de presă TASS.

Iurii Șatunov trecuse şi printr-o intervenţie chirurgicală în urmă cu câţiva ani, urmând ulterior un program de reabilitare în străinătate.

În luna iunie a acestui an, înainte de a susţine un concert, cântăreţul a fost deasemenea internat de urgenţă în spital.

Trupa „Laskovîi Mai” a făcut furori în anii ’80 şi ’90

Iurii Șatunov s-a născut în 1973 în Bașkiria. Şi-a pierdut mama de tânăr, astfel că la 12 ani, după decesul acesteia, a ajuns într-un orfelinat din Orenburg.

Șatunov a fost solistul celebrei formaţii „Laskovîi Mai” între 1986 şi 1991, grup devenit extrem de iubit pentru hiturile sale precum „Belîie rozî” și „Sedaia Noci”.

În perioada de glorie a trupei, „Laskovîi Mai” susţinea chiar şi peste 40 de concerte într-o singură lună.

Grupul s-a desființat în anul 1992, la scurt timp după ce Iurii Șatunov a părăsit trupa, dar şi Rusia, plecând în Germania.

Doliu şi în România zilele trecute! A murit mezzosoprana Iulia Buciuceanu

Recent, şi lumea culturală din România a suferit o pierdere de neînlocuit!

Sâmbătă, 18 iunie, mezzosoprana Iulia Buciuceanu, prim solistă a Operei Române din București în perioada 1952 – 1983, a încetat din viaţă cu doar câteva zile înainte de a împlini 91 de ani.

Ea era sora sora regretatei artiste Tamara Buciuceanu-Botez.

„Astăzi, 18 iunie 2022, a părăsit această lume mezzosoprana Iulia Buciuceanu, prim solistă a Operei Române din București timp de trei decenii (1952 – 1983).

Muzicalitatea, talentul și temperamentul artistic i-au permis să repurteze mari succese atât în rolurile dramatice cât și în cele comice. A abordat și repertoriul vocal simfonic, lied și operetă.

A colaborat cu toți artiștii și dirijorii timpului său. ​A întreprins cu succes turnee în Rusia, Bulgaria, Iugoslavia, Grecia, Turcia, Ungaria, Germania, Franța, Belgia, Italia, Austria.

Soțul său a fost marele actor George Constantin iar fiul lor este actorul Mihai Constantin ai cărui copii, Maria și Matei Constantin continuă prin studiile lor la UNATC o tradiție de familie inițiată de părinții marii artiste dispărute”, a transmis Opera Română din București.