O avalanșă a luat viața unui schior în Kashmir-ul indian

O avalanșă a lovit joi pârtiile de schi din Gulmarg, în Jammu și Kashmir, unde se aflau mai mulți cetățeni străini, unii dintre ei de naționalitate rusă. Un schior a murit joi după ce o avalanșă a lovit, iar mai mulți străini au rămas blocați. Și acesta era tot rus.

Anterior, a existat un avertisment de avalanșă în condițiile în care regiunea a înregistrat precipitații și ninsori neîncetate în ultimele zile.

„Din nefericire, a fost recuperat corpul unui schior rus”, a declarat un responsabil care a participat la operaţiunea de salvare.

Oficialii au declarat că avalanșa de joi a lovit pantele Kongdoori, unde mulți cetățeni străini au mers fără a fi însoțiți de localnici. Mai mulți schiori au fost salvați și sunt tratați la un spital local. Personalul armatei și o echipă de patrulare a administrației din Jammu și Kashmir efectuează operațiuni de salvare și căutare.

Regiunea era sub avertizare de avalanșă

avalansa
Avalanșă / SURSA FOTO: Dreamstime

Miercuri, autoritatea de gestionare a dezastrelor din regiune a emis o nouă avertizare de avalanșă. O avertizare de avalanșă de nivel de pericol scăzut a fost emisă pentru Anantnag și Kulgam, iar o avertizare de avalanșă de nivel mediu a fost emisă pentru districtele Bandipora și Baramulla pentru următoarele 24 de ore.

„Mai mult, avalanșe cu un nivel de pericol ridicat se pot produce la peste 2.200 de metri în districtele Doda, Kishtwar, Poonch, Ramban, Kupwara și Ganderbal în următoarele 24 de ore”, transmitea autoritatea, potrivit Hindustan Times.

De asemenea, persoanele care locuiesc în aceste zone au fost îndemnate să ia măsuri de precauție și să evite să se aventureze în zonele predispuse la avalanșe.

Fostul ministru al regiunii, Omar Abdullah, care a fost văzut la schi în urmă cu câteva zile, s-a rugat pentru schiorii dispăruți într-o postarea pe X.

„Se pare că schiorii erau în afara pistei sau a pantelor amenajate. Evenimentele de astăzi ne reamintesc că, deși schiatul este distractiv, zăpada proaspătă este antrenantă și priveliștile sunt spectaculoase, nu este lipsit de pericole și de riscuri pentru viață” a scris Omar Abdullah.

Jocurile de iarnă Khelo India se desfășoară în regiune

Având în vedere că Jocurile de iarnă Khelo India se desfășoară la Gulmarg, în Jammu și Kashmir, au fost voci care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la securitatea participanților după această avalanșă. Secretarul Consiliului pentru sport din regiune, Nuzhat Guli, a asigurat că toți sportivii sunt în siguranță și că toate evenimentele se desfășoară conform programului.

Ambasada Rusiei a declarat că este în contact permanent cu autoritățile locale după ce s-a anunțat decesul schiorului rus.

„Avalanșa a fost declanșată de căderile abundente de zăpadă observate în regiune începând cu 17 februarie. Pe 21 februarie, a fost emisă o avertizare de nivel mediu de pericol de avalanșă pentru districtul Baramulla, Jammu și Kashmir”, a declarat ambasada.