Asociaţia Română a Băncilor a anunţat că a doua zi de Rusalii este zi nebancară şi nu se pot efectua plăţi, dar băncile au posibilitatea să opteze pentru program cu publicul.

„A doua zi de Rusalii a fost declarată sărbătoare legală şi, în consecinţă, este zi nebancară. Asta înseamnă că sistemul de plăţi nu va funcţiona, dar băncile care doresc pot să deschidă anumite unităţi pentru alte operaţiuni”, a declarat preşedintele ARB, Radu Gheţea, citat de Mediafax.

Majoritatea băncilor au anunţat că sucursalele vor fi închise duminică şi luni, de Rusalii, cu excepţia unor unităţi situate în incinta centrelor comerciale, care vor funcţiona după programul centrelor.

Toate sucursalele Alpha Bank România, BCR, BRD, Millennium Bank, UniCredit Ţiriac Bank şi RBS România vor fi închise în zilele de sărbătoare legală 7 şi 8 iunie, mai puţin unele unităţi din centrele comerciale.

De asemenea, toate oficiile poştale vor fi închise luni, 8 iunie, în perioada Rusaliilor, a anuţat Poşta Română. Presa cotidiană şi periodică apăruta în perioada 6 – 8 iunie va fi distribuită în data de 9 iunie.

Nu în ultimul rând, CFR anulează temporar 58 de trenuri, dar introduce în circulaţie 23 de trenuri suplimentare şi adaugă vagoane la peste 14 garnituri, în perioada 4 – 8 iunie, cu ocazia Sărbătorii Rusaliilor, a anunţat Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Lista completă a modificărilor efectuate de CFR