Rovana Plumb  trebuie să dea socoteală în Comisia Juridică a Parlamentului European privind neclarităţile din declaraţia sa de avere, a anunțat pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul PNL, Siegfried Mureşan.

Situația nu tocmai roz în care se află Rovana, i-au determinat pe cei din PSD să își facă și un plan de rezervă. Astfel, numele ministrului de Externe, Ramona Mănescu, a început să fie din ce în ce mai vehiculat pentru ocuparea unui post de comisar european din partea României. Surse politice citate de știripesurse susțin că europarlamentarii români din PNL și USR-PLUS duc tratative pentru respingerea Rovanei Plumb și instalarea unui alt comisar european.

Ramona Mănescu este o variantă vehiculată tot mai puternic ca posibil înlocuitor al Rovanei Plumb la portofoliul Transporturilor. O ajută pe Mănescu, zic sursele citate, faptul că a fost membru PPE, a fost ministru al Transporturilor și a activat în comisia pentru transport a Parlamentul European.

Ramona Mănescu se află acum în SUA, unde a plecat în delegație cu premierul Viorica Dăncilă şi alte membri ai Guvernului, dar ar urma să se alăture și preşedintelui Klaus Iohannis, şi el prezent în SUA, la o serie de evenimente oficiale.